David Marès Ylla

Nascut a Girona l’any 1969, ha estudiat Arquitectura Superior a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona ETSAB, 1996. En els darrers anys de la carrera compagina els estudis amb el treball en diferents despatxos d’arquitectura com ara amb Carles Ferrater en la realització de l’Hotel Juan Carlos I l’any 1991, i amb en Joan Lluís Fumadó i Juan Briz entre els anys 1994 i el 1996 on s’especialitza amb instal·lacions. Fruit d’aquests aprenentatges l’any 1998 inicia el seu treball com a professor a la universitat d’arquitectura La Salle, de la Universitat Ramon Llull en l’àrea d’instal·lacions i sostenibilitat.

En finalitzar els estudis compagina encàrrecs propis amb l’estada en diferents despatxos com ara Alfred Arribas entre els anys 1997 i 1998, i realitza estades a l’estranger amb l’arquitecte Carlos Zapata de Miami l’any 1996. També s’interessa per diferents disciplines, l’any 2001 realitza un curs de filosofia a la universitat de Girona “Corrents actuals de filosofia: Ludwig Wittgenstein” a càrrec del professor Josep M. Terricabras, i l’any 2002 col·labora amb l’artista Antoni Miralda en la realització del museu agrícola i de nutrició en la Torre del Molí d’en Puigvert de Palafolls. Durant aquests anys rep el reconeixement per alguns treballs com ara l’Espai d’Art i Arquitectura a Girona l’any 2001 i la nau industrial per a la Fundació el Molí d’en Puigvert i l’Ajuntament de Palafolls l’any 2004. Continua la seva activitat professional fins l’any 2011 que conjuntament amb Josep Callís i Elisabet Palma inicien l’estudi d’arquitectura 2SiS arquitectes.

Des de l’inici dels seus treballs com a arquitecte ha compaginat l’activitat arquitectònica amb la docència com a professor treballant en diferents universitats. Des de l’any 1998 fins l’any 2007 és professor de la Universitat Ramon Llull en La Salle Arquitectura. Entre els anys 2000 i 2003 col·labora com a professor amb els màsters de La Salle “Màster en control d’edificis i arquitectura sostenible”. El curs 2002-2003 Imparteix classes de Projectes en l’assignatura de Taller Vertical de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura ESARQ, de la Universitat Internacional de Catalunya en un curs coordinat per l’arquitecte Karl S. Chu de la Columbia University. El curs 2006-2007 comença la docència d’arquitectura de la Universitat de Girona UdG, primer en l’àrea de dibuix durant dos cursos i posteriorment en l’àrea d’instal·lacions i sostenibilitat, col·laborant amb diferents tallers de projectes.