Concurs ARQUIA Caixa d’Arquitectes

Concurs ARQUIA, Caixa d’Arquitectes

Girona 2014

La Caixa d’arquitectes de Girona es diferencia de la resta d’entitats bancàries per la seva singularitat en l’arquitectura i el tracte de proximitat. Recollint aquesta sensibilitat el treball conjunt entre aquitectura i art permet fer una reflexió més transversal on la raó i l’emoció faran de la nova seu de la Caixa d’arquitectes un lloc per a les persones.

Així, el projecte defineix un primer espai d’arribada que connecta la Plaça del Vi amb la Plaça del Bell-Lloc, amb un paviment interior, mímesis del paviment exterior de pedra de Girona. Aquesta voluntat de mostrar-se a la ciutat o de portar la ciutat dins el projecte també es reflexa en la façana i el doble espai interior que dóna a la Travessia Auriga. Interiorment connectem les dues plantes de l’edifici amb dues escales que recorren dos buits que aporten amplitud, llum i dinamisme a les oficines.

En paral·lel a l’espai hem treballat la part més intangible de l’arquitectura conjuntament amb l’artista Albert Coma Bau. La reflexió parteix d’un esquema, “constel·lació”, nusos de connexió i relació entre les persones. Es desenvolupa en uns traços, “organisme”, que des de la Plaça del Vi volen recórrer tot l’espai interior. Com a síntesis les traces apareixen en diferents llocs del projecte utilitzant una tècnica on s’emfatitza la “transparència”.